Regen van limonade
Boek

Regen van limonade leuke liedjes en pittige gedichten (2012)/ Jan Wouters, met tek. van Steven Dhondt ; [coördinatie: Jef Goedemé]

Verzameling van 26 liedjes en 40 gedichten over taal, fantasie, humor en alle belangrijke dagen in het jaar. Met lessuggesties, activiteitentips, muzieknotaties, kleurenillustraties en liedjes op cd. Voor opvoeders van kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Verzameling van 26 liedjes en 40 gedichten rond drie thema's: 'Taal is knetter' (over humor en fantasie), 'De huid van een ander' (over gevoelens) en 'Twaalf mooie maanden' (jaarcyclus). Bij elk(e) gedicht of liedtekst staan lessuggesties en activiteitentips, bijvoorbeeld om een thema in te leiden of creatief te verwerken, en verwijzingen naar andere vakgebieden. Zo staan bij het liedje 'Taal is Knetter ('Hoe ziek is muziek/en hoe vies een servies?') tips om 'woordslangen' met samengestelde woorden te maken, om taalkronkels te zoeken en om van hoofdletters grappige figuurtjes te tekenen. De suggesties richten zich in eerste instantie op leerkrachten (basisonderwijs), maar zijn ook leuk voor de naschoolse opvang of ouders die met hun kinderen creatief aan de slag willen met taal en muziek. Op de bijbehorende cd staan alle liedjes, die van verschillende componisten zijn. Ze zijn erg gevarieerd en nodigen uit om mee te zingen. Zelf muziek maken kan ook, de noten en akkoorden staan erbij. De gedichten in verschillende rijmschema's zijn goed toegankelijk voor de doelgroep. Het speels opgemaakte boek bevat vrolijke stripachtige kleurenillustraties. Een verrassend en veelzijdig boek voor opvoeders van kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar. De cd kunnen kinderen zelf beluisteren.

Specificaties

Nederlands | 9789059328778

Titel Regen van limonade : leuke liedjes en pittige gedichten
Auteur Jan Wouters
Secundaire auteur Steven Dhondt ; Jef Goedeme
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2012
Overige gegevens 142 p - ill., muz - 28 cm - cd
ISBN 9789059328778
PPN 344821412
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen