Waar is de kleine eenhoorn?
Boek

Waar is de kleine eenhoorn? een groot zoek- en aanwijsboek (cop. 2012)/ [ill.: Ulla Bartl, vert. uit het Duits: M. Hoogland]

Het is druk in het land van de bloemenelfjes, want de prinses gaat trouwen. Ook alle eenhoorns helpen mee met de voorbereidingen voor het feest. Hardkartonnen prentenboek met gedetailleerde, zoet gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In het land van de Bloemenelfjes gaat de prinses trouwen. Groot feest dus. Alles en iedereen wordt mooi gemaakt. Deel uit de serie hardkartonnen zoekplatenboeken*, waarin de peuter/kleuter wordt uitgenodigd om bepaalde figuren en voorwerpen te vinden. De illustraties zijn kleurrijk, gedetailleerd en beslaan een dubbele pagina. Onder of boven aan de pagina staat een vijf- tot zevenregelige tekst in een vrij kleine letter. De tekst vertelt in vrij veel moeilijke woorden (manen, schoonrijden, eenhoorn) wat iedereen doet voor het feest. De lezer wordt direct - 'zie jij waarom ze lacht?' - en indirect - 'Lilly heeft wat lekkers gevonden' - gevraagd om de gebeurtenis in de illustraties aan te wijzen. De uitgestanste ronde en ovale kijkgaten in de bladzijden hebben geen duidelijke functie. Elfjes en prinsessen zijn duidelijk en herkenbaar voor de doelgroep, maar de eenhoorns (erg onbekend) geven geen meerwaarde aan het boek. Stevige uitgave waar kleuters met of zonder begeleiding plezier aan kunnen beleven. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025111830

Titel Waar is de kleine eenhoorn? : een groot zoek- en aanwijsboek
Auteur Ulla Bartl
Secundaire auteur M. Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Holland, cop. 2012
Overige gegevens [16] p - ill - 32 cm
Annotatie Vert. van: Wo ist das kleine Einhorn? - Bindlach : Loewe, 2011
ISBN 9789025111830
PPN 343543656
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Zoekplatenboeken
Taal Nederlands