La formula secreta
Boek

La formula secreta (2011)/ Ana Jiménez Garcia, adapt. didáctica y actividades por M. Barberá Quiles ; il. de Fabio Sardo ; [red.: Massimo Sottini]

In het dorp van een jongen woont een gepensioneerde chemicus. Hij wil zijn belangrijke ontdekking met de jongen bespreken. Maar dan verdwijnt de chemicus spoorloos.In het dorp van Enrique woont de gepensioneerde chemicus Otero. Hij wil zijn belangrijke ontdekking met Enrique bespreken. Maar dan verdwijnt de heer Otero spoorloos. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Deze uitgave maakt deel uit van de serie 'Leer y aprender'*, ter bevordering van de leesvaardigheid Spaans. Via de bijgeleverde cd en de oefenstof komen ook luister-, spreek- en schrijfvaardigheid aan bod. De verhalende tekst (op cd in normaal verteltempo ingesproken) vertelt de belevenissen van Enrique Alvarado uit Cantabria. In zijn dorp woont de heer Otero, een beroemde, gepensioneerde chemicus, die hem zijn nieuwste ontdekking wil laten zien. Maar dan verdwijnt de heer Otero spoorloos. Naast dit met grote kleurentekeningen geïllustreerde verhaal zijn twee korte informatieve teksten met kleurenfoto's opgenomen over de streek Cantabria en het toerisme daar. Deze staan niet op de cd. Voor het aangegeven leesvaardigheidsniveau A2 (dat staat voor de vaardigheid om korte, eenvoudige teksten als advertenties, dienstregelingen en eenvoudige briefjes te begrijpen) is de tekst vrij moeilijk, te meer daar in de annotaties wat weinig woorden worden verklaard. Na elk hoofdstuk staat een aantal gevarieerde oefeningen. Met name de spreek- en schrijfoefeningen komen het best tot hun recht met docentbegeleiding. Niveau: A2. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Spaans | 9788853011244

Titel La formula secreta
Auteur Ana Jiménez Garcia
Secundaire auteur Fabio Sardo ; Massimo Sottini ; Margarita Barberá Quiles
Type materiaal Boek
Editie 1a ed;
Uitgave Génova [etc.] : Cideb, 2011
Overige gegevens 80 p - ill - 21 cm - audio-cd
ISBN 9788853011244
PPN 332042758
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Verdwijningen
Taal Spaans

Relaties/Serie

Leer y aprender. Nivel 2

Leer y aprender. Nivel 2 (2007-...)

vol.
Uitgeleend