Het raadsel van de farao
Boek

Het raadsel van de farao (cop. 2011)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; vert. [uit het Italiaans]: Sandra Verhulst ; [tekst: Mario Pasqualotto ; red.: Catalina Steenkoop]

In de Egyptische Vallei der Koningen is een kleitablet gestolen. Hierop staan aanwijzingen over de graftombe van een onbekende farao. Agatha (12) en Larry (14) gaan op zoek naar het kleitablet. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Agatha (12) en Larry (14) Mistery, twee aspirant-detectives, gaan naar Egypte om een gestolen kleitablet op te sporen. Een groepje archeologen is in de Vallei der Koningen op zoek naar het graf van een farao en de aanwijzingen hiervoor staan op het gestolen tablet. Zelfstandig te lezen eerste deel uit de serie 'Agatha Mistery'*, over een excentrieke familie waarvan twee kinderen mysteries over de hele wereld oplossen. Het verhaal leest vlot door een simpele plot, veel actie en dialogen. Ook de korte hoofdstukken en ruime bladspiegel maken het boek heel overzichtelijk. Historische gegevens moeten met een korreltje zout genomen worden. Het taalgebruik is wat gezwollen, met veel bijvoeglijke naamwoorden. Het boekje ziet eruit alsof het heel geschikt is voor moeilijke lezers, maar helaas zijn de zinnen soms erg lang en staan er veel afbrekingen in. Maar de vrolijk gekleurde, stripachtige tekeningen en het aantrekkelijke omslag zullen kinderen zeker aanspreken. Ontspanningslectuur voor een grote groep lezers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616795

Titel Het raadsel van de farao
Uniforme titel Agatha Mistery
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Sandra Verhulst ; Mario Pasqualotto ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2011
Overige gegevens 135 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Franse titel: Agatha Mistery - Vert. van: L'enigma del faraone. - Novara : De Agostini, cop. 2010. - (Agatha Mistery)
ISBN 9789054616795
PPN 333994442
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen ; Egypte
Taal Nederlands