Codex Constantijn
Boek

Codex Constantijn (cop. 2012)/ Paul Maier, [vert. uit het Engels Daniëlle Langerak]

Een archeologe en haar man, die een bekend bijbelwetenschapper is, vinden in Israël een verwijzing naar een verloren gewaand bijbelboek.

Recensie

Archeologe Shannon vindt in Israël een manuscript met een verwijzing naar een aanvulling op de canon, de heilige geschriften van de bijbel. Haar man Jon Weber, bekend bijbelwetenschapper met verschillende bestsellers op zijn naam, wordt aangevallen door de moslimgemeenschap omdat er in een vertaling van zijn laatste boek een vertaalfout geslopen is en krijgt een fatwa over zich uitgesproken. Jons tegenpool in de islamitische wereld wil echter een debat aangaan over het verschil tussen de twee godsdiensten. De missie van Jon en Shannon naar Istanbul trekt ook tegenstanders aan. Na twee puur historische, goede romans over Rome en twee archeologische thrillers (waarin Weber ook de hoofdrol speelt, b.v. 'Opeartie Wederkomst'*) is de Amerikaanse auteur teruggekeerd naar zijn bronnen. Verwacht geen bloedstollende thriller vol actie, maar een christelijk boek, waarin de spanning alleen bestaat uit de vraag wat er in de nieuwe vondst staat. Het afwijzen van extremisme aan beide kanten staat centraal en de oproep naar religieuze vrede is gemeend. Daarvoor verdient deze religieuze fictie een pluim, niet om het spanningselement. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023994107

Titel Codex Constantijn
Auteur Paul L. Maier
Secundaire auteur Daniëlle Langerak
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : Mozaïek, cop. 2012
Overige gegevens 349 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: The Constantine codex. - Carol House, IL : Tyndale House, cop. 2011 - Vervolg op: Operatie Wederkomst
ISBN 9789023994107
PPN 34127299X
Genre thriller - protestants milieu
Taal Nederlands