Het geheim van de orgeldraaier
Boek

Het geheim van de orgeldraaier de tijd van televisie en computers 1950-heden : de televisie ([2012])/ Kristien Dieltiens [auteur], & Yolanda Eveleens [ill. ; cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red. Anneriek van Heugten]

Bolle (ik-persoon), Cees en Hilke mogen meedoen aan een echte televisie-uitzending, samen met Cyriel de orgeldraaier. Leesboek met informatie over de opkomst van de televisie. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Bolle (ik-persoon) beleeft met zijn vrienden Cees en Hilke avonturen rond school en thuis, die een beeld geven van de wereld in 1952 en de opkomst van de televisie. Samen met Cyriel de orgelman komen zij ook op televisie. Deel uit de serie 'Terugblikken'*, aansluitend op venster 43 uit de geschiedeniscanon van 2006. De serie beslaat, net als de vensters in de canon, vijftig delen. Het betreffende tijdvak is 'De tijd van televisie en computers, 1950 - heden. Per venster wordt een verhaal verteld dat aansluit bij zowel de geschiedenis als de belevingswereld van kinderen. In dit verhaal is verwerkt dat de televisie grote invloed heeft gehad op het leven van alledag. De avonturen doen denken aan de verhalen van Dik Trom. Na het verhaal wordt in zes pagina's de geschiedenis van de televisie (mede door foto's) uit de doeken gedaan. Het verhaal op niveau AVI-M6 wordt ondersteund door in grijstinten uitgevoerde illustraties die (net als de kleurrijke illustratie op het voorplat) een situatie uit het boek weergeven. Dit venster maakt ook deel uit van de herijkte Canon van Nederland (2020). Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053004043

Titel Het geheim van de orgeldraaier : de tijd van televisie en computers 1950-heden : de televisie
Auteur Kristien Dieltiens ; Yolanda Eveleens
Secundaire auteur Anne Roos ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2012]
Overige gegevens 88 p - ill., krt - 21 cm
ISBN 9789053004043
PPN 343373351
Genre historische roman
Thematrefwoord Televisie ; Geschiedeniscanon
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 43
Uitgeleend