De Indusbeschaving
Boek

De Indusbeschaving (cop. 2012)/ Brenda en Brian Williams, [red.: Louise Galpine ... et al. ; ill.: International Mapping ; vert. uit het Engels: Dorette Zwaans]

Hoe leefde het Indus-volk en hoe kwam er een einde aan deze oude beschaving? Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar, voor moeizame lezers van ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de serie 'Skoop'* maken we kennis met de Indusbeschaving. De auteur vertelt ons dat archeologische ontdekkingen ons veel geleerd hebben over het oude volk. Beschreven wordt hoe het volk leefde, wat hun gewoontes waren, hoe ze handel dreven en woonden, maar ook hoe er een einde kwam aan deze oude beschaving. Vrijwel elke dubbele pagina in het boek omvat een 'hoofdstuk'. Deze hoofdstukken bevatten overzichtelijke, informatieve tekststukjes met een of twee bijpassende kleurenfoto's. De vrij eenvoudige teksten zijn gedrukt in een grote letter en met een ruime interlinie. Vetgedrukte woorden worden verklaard onder aan de bladzijde en achter in het boek. Voorin de uitgave vinden we de inhoudsopgave; achterin een aantal 'wist-je-datjes', een tijdbalk, het register en suggesties voor meer informatie over het onderwerp. De leerzame, informatieve boeken uit deze serie zijn - door eenvoudig taalgebruik en overzichtelijke pagina's - toegankelijk en laagdrempelig. Vanaf ca. 9 jaar; met name voor moeizame lezers van ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789062521814

Titel De Indusbeschaving
Auteur Brenda Williams ; Brian Williams
Secundaire auteur Louise Galpine ; Dorette Zwaans ; Brian Williams
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012 - [Drunen] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Vallei van de handel - Met lit. opg., reg - Vert. van: Trading up. - Oxford : Harcourt, 2008 . - (Fusion series)
ISBN 9789062521814
PPN 340487976
Rubriekscode 922.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Indus-cultuur
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Indus-cultuur

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend