Hoe overleefde je in het oude Rome
Boek

Hoe overleefde je in het oude Rome (cop. 2012)/ Brenda en Brian Williams, [red.: Louise Galpine ... et al. ; ill.: Sebastian Quigley ; vert. uit het Engels: Dorette Zwaans]

Hoe leefden de Romeinen? Ingegaan wordt op o.a. hun leger, de stad Rome en gladiatoren. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar, voor moeizame lezers van ca. 10 t/m 12 jaar.

Recensie

Het leven in het Romeinse Rijk staat centraal in deze uitgave. In zeven korte hoofstukken wordt o.a. ingegaan op de stad Rome, eten en drinken, slaven, het leger en gladiatoren. Elke dubbele pagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met eenvoudige teksten in een grote letter en een ruime interlinie. Ze bevatten nauwelijks details, waardoor de doelgroep vooral gericht blijft op hoofdlijnen. Kernwoorden staan steeds vetgedrukt, zodat je snel weet wat centraal staat. Ze zijn ook te vinden in de verklarende woordenlijst achterin of onder aan de pagina. Regelmatig is extra informatie opgenomen in een gekleurd kader. Achterin staan een tijdbalk, verwijzingen naar enige boeken, websites en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de serie 'Skoop'*. Vanaf ca. 9 jaar; met name voor moeizame lezers van ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789062522019

Titel Hoe overleefde je in het oude Rome
Auteur Brenda Williams
Secundaire auteur Louise Galpine ; Dorette Zwaans ; Brian Williams
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012 - [Drunen] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Het oude Rome - Met lit. opg., reg - Vert. van: Staying alive in ancient Rome. - Oxford : Harcourt, 2008 . - (Fusion series)
ISBN 9789062522019
PPN 340487992
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend