Op naar Walhalla!
Boek

Op naar Walhalla! (cop. 2012)/ Tristan Boyer Binns, [red.: Louise Galpine ... et al. ; ill.: Steve Weston ; vert. uit het Engels: Dorette Zwaans]

Hoe leefden de Vikingen en hoe kwam er een eind aan de Vikingtijd? Ingegaan wordt op o.a. hun rooftochten, goden en hun kijk op de dood en begrafenissen. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar, voor moeizame lezers van ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Vikingen staan centraal in deze uitgave. In acht korte hoofstukken wordt o.a. ingegaan op hun rooftochten, het handel drijven, hun goden en het geloof in het hiernamaals of Walhalla. Ook is er een overzicht gemaakt van de aparte uitvaarten voor o.a. boeren, vrouwen, armen en rijken. Elke dubbele pagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met eenvoudige teksten in een grote letter en een ruime interlinie. Ze bevatten nauwelijks details, waardoor de doelgroep vooral gericht blijft op hoofdlijnen. Kernwoorden staan steeds vetgedrukt, zodat je snel weet wat centraal staat. De vetgedrukte woorden zijn ook te vinden in de verklarende woordenlijst achterin of onder aan de pagina. Regelmatig is extra informatie opgenomen in een gekleurd kader. Achterin staan een tijdbalk, verwijzingen naar enige boeken, websites en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de serie 'Skoop'*. Vanaf ca. 9 jaar; met name voor moeizame lezers van ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789062522026

Titel Op naar Walhalla!
Auteur Tristan Boyer Binns
Secundaire auteur Louise Galpine ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012 - [Drunen] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Geloof van de Vikingen - Met lit. opg., reg - Vert. van: On to Valhalla. - Oxford : Harcourt, 2008. - (Fusion series)
ISBN 9789062522026
PPN 34048800X
Rubriekscode 925.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vikingen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Vikingen

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend