The adventures of Merlin
Boek

The adventures of Merlin Arthur and the unicorn (2010)/ [adapt. by: Lynda Edwards, ed.: Fiona Davis]

Als Arthur een eenhoorn doodt, wordt Camelot vervloekt. Arthur en zijn vader denken dat er magie in het spel is, maar Merlin weet hoe het werkelijk zit. Met foto's uit de serie, opdrachten en een cd. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verhaal gebaseerd op een aflevering uit de tv-serie 'Merlin'. Als Arthur een eenhoorn doodt, wordt Camelot vervloekt. Arthur en zijn vader denken dat er magie in het spel is, maar Merlin weet hoe het werkelijk zit. Het verhaal bestaat uit zeven hoofdstukken en de 'fact files' gaan over de serie Merlin, de legende van koning Arthur en over magische dieren. Deel uit de serie 'Scholastic Readers', afgestemd op jongeren van elf tot achttien jaar die Engels als tweede taal leren. Het geheel bestaat uit een boek met een cd, waarbij een link wordt gelegd met de tv-serie waarop deze uitgave is gebaseerd. Het bevat veel foto's uit de tv-serie. Verder is op internet een handleiding te downloaden voor de docent. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe boek en de cd zijn te gebruiken. Dit boekje is geschikt voor kinderen in groep 8 die voor het tweede jaar Engels krijgen en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Niveau: A1, 600 hoofdwoorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 9781905775873

Titel The adventures of Merlin : Arthur and the unicorn
Uniforme titel Merlin Arthur and the unicorn
Auteur Lynda Edwards
Secundaire auteur Howard Overman ; Julian Jones ; Fiona Davis
Type materiaal Boek
Uitgave London : Scholastic, 2010
Overige gegevens 40 p - ill., foto's - 20 cm - cd
Annotatie Based on the screenplay by Howard Overman. - Series created by Julian Jones ... et al.. - TV tie-in ed. - Uitg. in samenw. met Mary Glasgow Magazines. - Omslagtitel: Merlin
ISBN 9781905775873
PPN 345615034
Genre historische roman - sprookjes
Thematrefwoord Arthur (koning van Brittannie) ; sprookjesfiguren ; Magie
Taal Engels

Relaties/Serie

Scholastic readers. Level 1

Scholastic readers. Level 1 (2005-...)

vol.
Uitgeleend