Snelle auto's
Boek

Snelle auto's (2009)/ Ian Graham, [hoofdred.: Honor Head ; tekstred.: Harriet McGregor ; vert. uit het Engels: Kim Maclean]

Ontdek hoe de motor van snelle auto's werkt, hoe de auto's remmen en waarvan ze zijn gemaakt. Met veel, ook grote, kleurentekeningen en -foto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Populaire, informatieve uitgave over de werking van snelle personenauto's. Verdeeld over zeven hoofdstukken wordt aandacht besteed aan het motorvermogen, de overbrenging, de wielen en banden, vorm en bouw, veiligheid en auto's van de toekomst. Op instructieve wijze, met behulp van goede schematische kleurentekeningen en -foto's, wordt informatie gegeven over de belangrijkste onderdelen en hoe alles werkt. In gekleurde kaders zijn weetjes opgenomen. Helaas bevatten de begeleidende korte teksten in grote letters voor de doelgroep vrij veel moeilijke woorden. Daarnaast staan er fouten in de tekst; zo wordt abusievelijk het woord 'differentiaal' gebruikt in plaats van 'differentieel' en dat heeft een geheel andere betekenis. De verklarende woordenlijst biedt ook niet altijd uitkomst. Wat resteert is een leuk kijkboek. Afgesloten wordt met een register en één Nederlandstalige en twee Engelstalige internetlinks. Maakt deel uit van een nieuwe zesdelige serie 'Zo werken machines'*. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079131433

Titel Snelle auto's
Auteur Ian Graham
Secundaire auteur Kim Maclean ; Honor Head
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Amsterdam] : Bergmans, 2009
Overige gegevens 32 p - ill - 30 cm
Annotatie Op omslag: Kijken, lezen, leren - Oorspr. Engelse uitg.: Appleseed Editions, cop. 2008 - Met index
ISBN 9789079131433
PPN 320620018
Rubriekscode 657.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sportauto's
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Sportauto's