Ook dolfijnen hebben heimwee
Boek

Ook dolfijnen hebben heimwee (cop. 2012)/ Sarah Bosse, met ill. van Nina Dulleck ; [vert. uit het Duits: Marieke Hoogland]

Flo's moeder werkt in een dierentuin. De twee dolfijnen gaan verhuizen naar een ander dierenpark. Als een van hen heimwee krijgt, is de hulp van Flo hard nodig. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De moeder van Flo is dierenarts. Als zij meewerkt aan het verhuizen van twee dolfijnen naar een groot dierenpark in België, mag Flo mee, omdat ze dik bevriend is met de dieren. Dan blijkt dat een van de dolfijnen heimweeverschijnselen heeft en niet meer eet. Flo bedenkt een plan om de dolfijn weer blij te maken. Leuk, soms wat zoet, maar vooral ook enthousiast verteld verhaal waarin de liefde voor dieren in het algemeen en die voor dolfijnen in het bijzonder centraal staat. Mede door de vele feiten krijgt de meidendoelgroep ook nog eens veel in het verhaal verpakt, feitelijk informatiemateriaal aangereikt, voldoende voor een goede spreekbeurt. Het taalgebruik is modern en maar niet altijd even gemakkelijk. Het verhaal kent voldoende leuke momenten en een stukje spanning om te blijven boeien. De tekst gaat vergezeld van eenvoudige, met potlood geschetste zwart-wittekeningen. Los te lezen tweede deel uit de serie 'Flo's dierenpension'*. Voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025112035

Titel Ook dolfijnen hebben heimwee
Auteur Sarah Bosse
Secundaire auteur Nina Dulleck ; Mariek Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Holland, cop. 2012
Overige gegevens 105 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Auch Delfine haben Heimweh. - Münster : Coppenrath, 2012. - (Flos Tierpension)
ISBN 9789025112035
PPN 343178451
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dolfijnen ; Dierentuinen ; Heimwee
Taal Nederlands