Er zit een feest in mij!
Boek

Er zit een feest in mij! (2012)/ samengest. door Ted van Lieshout [tevens concept en interviews], met gedichten van Jef Aerts ... [et al.] ; met ill. van Tim Van den Abeele ... [et al. ; red.: Mirjam Bolt ... et al.]

Gedichten over leuke en minder leuke kanten van feesten, maar ook over broers en zussen, vakanties en honden. Met vragen aan 85 dichters en illustraties in rood en zwart. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Het vijfde deel in de reeks 'Querido's Poëziespektakel', wederom samengesteld door Ted van Lieshout, bevat werk van 85 bekende en minder bekende dichters. De bundel beslaat een diversiteit aan thema's, die enigszins zijn gerangschikt. De gedichten gaan over feestelijkheden, zoals verjaardagen, en de minder leuke kanten van feestjes (het verkeerde verjaardagscadeau, geen uitnodiging voor een partijtje en ruzie met een neefje tijdens een feest). Maar ook over honden, broers en zussen, God en de dood. Qua lengte, rijmschema en gelaagdheid is er voor ieder wat wils. De bloemlezing is mooi geïllustreerd door 25 illustratoren (zowel gevestigde als minder gevestigde namen). De tekeningen zijn gedrukt in zwart-wit met rood als steunkleur. Tussen de gedichten door worden de dichters aan de tand gevoeld over het thema van de Kinderboekenweek 2012 (Hallo Wereld) en over welk woord nooit mag verdwijnen. De bundel eindigt met miniportretten van de dichters. In 2011 verscheen in deze serie 'Vijf draken verslagen'*. Prima te gebruiken door of met kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045113692

Titel Er zit een feest in mij!
Secundaire auteur Jef Aerts ; Tim Van den Abeele ; Mirjam Bolt ; Ted van Lieshout
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2012
Overige gegevens 93 p - ill - 26 cm
ISBN 9789045113692
PPN 34100149X
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen

Relaties/Serie

Querido's Poëziespektakel

Querido's Poëziespektakel (2008-...)

vol. 5
Uitgeleend