Een wereld vol granny squares
Boek

Een wereld vol granny squares (cop. 2012)/ Yvonne Koop, [eindred.: Irene de Vette ; fotogr.: Gerhard Witteveen Fotografie ; ill.: Christel Krukkert]

Werkbeschrijvingen voor kledingstukken en decoratieve gebruiksvoorwerpen die worden gemaakt van kleine, gehaakte vierkantjes.

Aanwezigheid

Recensie

Breien en haken, het is een hervonden ambacht dat weer door velen wordt uitgeoefend. Granny squares zijn kleine, veelkleurige vierkanten die door beginners en gevorderden kunnen worden gehaakt. Dit boek toont verschillende gebruiksvoorwerpen in landenthema's die van de squares kunnen worden gemaakt. Bij het thema 'Nederland' zijn er bijvoorbeeld een fietsbelhoes, zadelhoes, jasbeschermers (à la Staphorst) en meer. In het thema 'Japan' is er een kimonojurk en een theemuts. Voor 'Spanje' is gekozen voor een sprei, een hoed en een strandtas en voor 'Canada' voor een poncho, een boomstronkpoef en blokken. Tot slot enkele dingen in Scandinavische stijl. De patronen beginnen meteen na een korte inleiding over kleurkeuze en haakinstructie. Veel aantrekkelijke kleurenfoto's en druk in drie kolommen per pagina en een klein, maar goed leesbaar lettertype. Aantrekkelijk haakboek voor gevorderden en beginners.

Specificaties

Nederlands | 9789058779670

Titel Een wereld vol granny squares
Auteur Yvonne Koop
Instelling /Fotografie Gerhard Witteveen, Apeldoorn
Secundaire auteur Irene de Vette
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2012
Overige gegevens 64 p - ill - 26 cm
ISBN 9789058779670
PPN 340827602
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haakpatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken