Boos!
Boek

Boos! over agressie, opvoeding en ontwikkeling (cop. 2012)/ onder red. van Willem Koops, Bas Levering & Micha de Winter, met medew. van Madelon Pieper ; [afb. Bigstockphoto.com ... et al.]

Artikelen vanuit een pedagogische en (ontwikkelings)psychologische invalshoek over boosheid en agressie bij kinderen en jongeren.

Aanwezigheid

Recensie

Iedereen wordt regelmatig boos, niet alleen volwassenen, maar ook kinderen en jongeren. De manier waarop en de aanleiding daartoe kunnen heel divers zijn. Boosheid en agressie bij kinderen en jongeren worden in een tiental hoofdstukken beschreven door een vijftiental Nederlandse pedagogen en ontwikkelingspsychologen. Positief is de veelzijdigheid en de eigentijdsheid waarmee het onderwerp wordt behandeld in onze veelkleurige maatschappij vol individualisme en straatcultuur. Toch zijn de auteurs van mening dat door individuele en groepsgewijze interventies een positief-pedagogische benadering mogelijk is. Na ieder hoofdstuk vindt de geïnteresseerde lezer een literatuurlijst voor vervolg. Het is mede daardoor een prima studieboek voor hbo- en universitaire studenten of inmiddels afgestudeerden. De uitgave is een uitgeschreven versie van een reeks voordrachten over boosheid en agressie aan de Universiteit van Utrecht.

Specificaties

Nederlands | 9789088502927

Titel Boos! : over agressie, opvoeding en ontwikkeling
Secundaire auteur Willem Koops ; Bas Levering ; Micha de Winter ; Madelon Pieper
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : SWP, cop. 2012
Overige gegevens 143 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789088502927
PPN 338209425
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Emoties