Autisten liegen niet
Boek

Autisten liegen niet 10 jonge autisten op weg naar zelfstandigheid (cop. 2012)/ Alianna Dijkstra, [ill. Willeke Brouwer]

Interviews met autistische jongeren en hun ouders.Tien autistische jongeren tussen de 14 en 20 vertellen hoe het is om autisme te hebben. Ook hun ouders komen aan het woord. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Interviews met tien jongeren met autisme in de leeftijd tussen 14 en 20 jaar en hun ouders. Over hun leven, opleiding, werk- en toekomstwensen en de voorbereiding op een zo zelfstandig mogelijk eigen leven. De auteur (1974), journaliste, schrijfster en tekstdichteres, beschrijft van heel nabij een dag uit het leven van elke jongere. Zo maakt de lezer een schooldag mee, een stagedag, een dag met muziek en een dag aan boord van een schip. Daarna volgt een uitgebreid gesprek met een of beide ouders over hun leven met hun kind van jongs af aan, over het opgroeien en de opvoeding. Er komt een gevarieerd beeld naar voren van wat autisme kan zijn en betekent in het leven van zowel jongere als ouders en gezin. Dit boek laat zien dat autisme vraagt om zorgvuldigheid en aandacht van de personen in kwestie en dat dit zeer gunstig is voor de kwaliteit van hun huidige en toekomstige leven. Voorzien van een inleiding door een geestelijke gezondheidszorg-psycholoog/systeemtherapeut. Een gemakkelijk leesbaar, onderhoudend en informatief boek. Vrij sobere vormgeving met één cartoon in zwart-wit. Achterin staan enige (web)adressen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789043511483

Titel Autisten liegen niet : 10 jonge autisten op weg naar zelfstandigheid
Auteur Alianna Dijkstra
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kok, cop. 2012
Overige gegevens 191 p - ill - 21 cm
ISBN 9789043511483
PPN 340384646
Rubriekscode 462.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autistische jongeren
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme