In het hol van de mol
Boek

In het hol van de mol (2012)/ [naar de oorspr. verhalen van Guusje Nederhorst, tekst en ill.: Louise Geesink ... et al.]

Recensie

Naast de vele boekjes over Woezel en Pip voor baby's, peuters en kleuters is er nu ook een drietal boekjes voor beginnende lezers*. Woezel en Pip gaan op jacht. Ze raken per ongeluk in het hol van de mol, waar het moeilijk uitkomen is. Gelukkig komt muis op hun hulpgeroep af en kan hulp halen. Ten slotte drinken alle betrokken dieren thee met taart bij Tante Perenboom. Eenvoudig verhaaltje in een duidelijke schreefloze letter. Soms is de ondergrond wit, soms gekleurd met een witte letter, zodat de tekst goed leesbaar blijft. De illustraties zijn over het algemeen paginagroot, in forse lijnen getekend en daarna in heldere fantasiekleuren ingevuld. De invulling van de achtergrond loopt door in de tekstpagina. De tekst is gescheiden van de tekening. In de tekst is volledige interpunctie gebruikt. Enigszins willekeurig lijkt het gebruik van hoofdletters bij de dieren. Wel Vlinder en Mol, maar haas en muis. Het geheel is een vlot, vrolijk kleurig boekje dat lezers na een klein jaar leesonderwijs goede oefenstof biedt, AVI-E3. Aardig eerste leesboekje voor kinderen die met het tweetal zijn opgegroeid. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048814619

Titel In het hol van de mol
Uniforme titel Woezel en Pip in het hol van de mol
Secundaire auteur Guusje Nederhorst ; Louise Geesink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, 2012
Overige gegevens [26] p - ill - 22 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Dromenjager
ISBN 9789048814619
PPN 340826851
Thematrefwoord Buurpoes is op jacht. dat willen Woezel en Pip ook. Maar ze vallen in een hol. Hoe kunnen ze er weer uit? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Taal Nederlands