Kerstpret
Boek

Kerstpret vol feestelijke zoekopdrachten (cop. 2012)/ Jennifer L. Marks, [foto's van Capstone Press Photostudio ; vert. uit het Engels: Jeske Nelissen]

Zoekplatenboek met twaalf overvolle en gedetailleerde fotocollages van voorwerpen die met Kerstmis te maken hebben. Prentenboek met kleurenfoto's en enkele zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot kijk- en zoekplatenboek met bladvullende thematische fotocollages over dubbele pagina's. Aan de hand van opdrachten moeten voorwerpen worden opgespoord tussen tientallen andere, zoals een paperclip en een 'hondse hotdog'. Doordat gewerkt is met een combinatie van gewone voorwerpen en speelgoed-/miniatuurexemplaren, is het formaat niet bekend, waardoor het vinden van de voorwerpen soms erg moeilijk blijkt. Er zijn voornamelijk boven- en vooraanzichten. Zo is er een wereld vol peperkoekvrouwen en -mannen, wordt er gezocht tussen nostalgisch speelgoed en moet een engeltje gevonden worden tussen zeerovers. De rode draad is het kerstfeest. Een meerwaarde zijn de zoekplaten rondom een specifieke kleur: zoeken naar onder meer een wit schaap tussen witte steentjes en rode lippen tussen rood snoepgoed. Het boek bevat extra opdrachten voor onvermoeibare doorzetters. Overzichtsplaten met oplossingen ontbreken. Deel uit een interactieve serie die de geletterdheid ontwikkelt en het 'lees'plezier ondersteunt, waarin tegelijkertijd ook 'Hiep hiep hoera' en 'Machtige machines'* verschenen. Het boek zal vooral ten goede komen aan het visuele waarnemingsvermogen, het geheugen en de concentratie. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020016

Titel Kerstpret : vol feestelijke zoekopdrachten
Auteur Jennifer L. Marks
Secundaire auteur Jeske Nelissen
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: Christmas fun. - Mankato, Minn. : Capstone Press, 2009. - (A spot-it challenge)
ISBN 9789462020016
PPN 34093512X
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Zoekplatenboeken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zoekboeken
Boek

Zoekboeken (2012-...)

vol.
Uitgeleend