Machtige machines
Boek

Machtige machines vol stoere zoekopdrachten (cop. 2012)/ Jennifer L. Marks, [foto's van Capstone Press Photostudio ; ill.: Len Epstein ; vert. uit het Engels: Jeske Nelissen]

Zoekplatenboek met twaalf overvolle en gedetailleerde fotocollages van voorwerpen die met machines en voertuigen te maken hebben. Prentenboek met kleurenfoto's en enkele zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Zoekboek met fotocollages in kleur over allerlei machines en voertuigen. De foto's beslaan steeds twee pagina's en in een kader wordt aangegeven welke objecten gezocht kunnen worden. De collages zijn erg druk en de objecten die gezocht moeten worden hebben veelal niets te maken met het onderwerp van de platen. Zo moeten de letter J, een rood strikje, een piano en een pizzapunt gezocht worden op een collage die als titel 'gierende banden' heeft. Volgens de achterkant van het boek zouden het 'grappige zoekopdrachten' zijn, maar er zit weinig humor in. Doordat de collages heel veel objecten laten zien, is het zoeken naar bepaalde voorwerpen niet eenvoudig, en vergt het veel van de visuele waarneming van het kind. Achter in het boek staan nog meer zoekopdrachten bij elke plaat. Het boek maakt deel uit van een serie van zoekboeken, waarin ook 'Hiep hiep hoera!' en 'Kerstpret' verschenen*. Voorin staat naast de inhoudsopgave een korte toelichting voor ouders, leerkrachten en bibliothecarissen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789062520626

Titel Machtige machines : vol stoere zoekopdrachten
Auteur Jennifer L. Marks
Secundaire auteur Len Epstein ; Jeske Nelissen
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: Mean machines. - Mankato, Minn. : Capstone press, 2009. - (A spot-it challenge)
ISBN 9789062520626
PPN 340487909
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Zoekplatenboeken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zoekboeken
Boek

Zoekboeken (2012-...)

vol.
Uitgeleend