Thuis
Boek

Thuis samen lezen, kijken en praten over adoptie (cop. 2012)/ Vrouwke Klapwijk, Annerieke Berg, met medew. van Nelleke Polderman ; [ill. Nynke Talsma ; foto's Annerieke Berg]

Het Chinese meisje Jing heeft veel vragen over haar adoptie. Voorleesverhaal met informatie, 24 vragen met antwoorden om over adoptie te praten en tips voor opvoeders. Onder begeleiding met kinderen van ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jing en de kinderen van haar klas moeten foto's meenemen van hun ouders voor een project over familie. De juf laat als voorbeeld haar eigen ouders zien en iedereen ziet meteen dat zij op haar vader lijkt. Jing krijgt het warm. Zij lijkt op niemand van haar familie, want zij is geadopteerd. En foto's van haar Chinese ouders heeft Jing niet. Bij wie hoort zij eigenlijk thuis? Prenten- en werkboek over adoptie, waarin naast een herkenbaar, goed geschreven verhaal informatie en tips worden gegeven om een gesprek tussen adoptiekinderen en -ouders op gang te brengen. In het voorwoord wordt het doel van het boek besproken en staan tips voor het samen lezen. In het voorleesverhaal, verdeeld over korte hoofdstukken, komen Jings vragen en twijfels over het geadopteerd zijn duidelijk naar voren. De sfeervolle kleurenschilderingen passen hier goed bij. Achterin staan tips voor een dialoog en beantwoordt GZ-psycholoog Nelleke Polderman vierentwintig vragen van adoptiekinderen. Ook is er ruimte voor eigen notities en herinneringen. Annerieke Berg adopteerde zelf twee kinderen en informeert anderen over adoptie. Vrouwke Klapwijk won in 2002 de 'EigenwijsPrijs'. Handzaam boek voor kind (vanaf ca. 6 t/m 9 jaar) en volwassene over mogelijkheden en aandachtspunten bij het adoptieproces.

Specificaties

Nederlands | 9789026602207

Titel Thuis : samen lezen, kijken en praten over adoptie
Auteur Vrouwke Klapwijk ; Annerieke Berg
Secundaire auteur Nelleke Polderman ; Nynke Talsma ; Annerieke Berg
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, cop. 2012
Overige gegevens [48] p - ill - 29 cm
ISBN 9789026602207
PPN 345716507
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buitenlandse adoptiekinderen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Adoptiekinderen