Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het leven van een... paddenstoel
Boek

Het leven van een... paddenstoel (cop. 2012)/ Angela Royston, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; bew.: Vrouwke Klapwijk ; ill.: Alan Fraser]

Hoe groeit een paddenstoel? Lees over het begin, een spore, tot de rijpe paddenstoel vijf jaar later. Met korte teksten en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijna vierkante uitgave over de paddenstoel. In hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina komt de levenscyclus van het allereerste begin, een spore, tot vijf jaar later aan de orde. Daarnaast wordt één hoofdstuk gewijd aan het kweken van champignons. Op iedere pagina staat een grote foto, met - vaak in de foto - een extra weetje uitgelicht in een klein geelgekleurd kader. De tekst (gemiddeld drie zinnen) staat er in grote, duidelijke letters onder of naast. De jonge lezer moet de leestechniek al goed beheersen om het boek zelf te kunnen lezen: langere woorden en zinnen, hoofdletters en soms wat moeilijkere woorden zijn geen uitzondering. Onder aan de bladzijde komt een soort tijdlijn terug die in het kort de levenscyclus in tekeningen vertelt. Achter in het boek, na de levenscyclus in het kort en na een aantal feiten op een rij, worden een paar moeilijke woorden nader uitgelegd en is er een register opgenomen. Maakt deel uit van de deelreeks 'Het leven van een...'* binnen de uitgebreide educatieve serie voor de allerjongste lezers 'Mijn eerste docu-boek'. De uitgave zal door zijn foto's jonge kinderen aanspreken en is goed is te gebruiken op basisscholen: om te bekijken, om zelf te lezen of om te gebruiken bij een werkstuk. Vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055667055

Titel Het leven van een... paddenstoel
Uniforme titel Paddenstoel
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Vrouwke Klapwijk ; Alan Fraser
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 23 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Mushroom. - Capstone Global Library, cop. 2009
ISBN 9789055667055
PPN 345912977
Rubriekscode 587.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paddenstoelen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Paddenstoelen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Het leven van
Boek

Mijn eerste docu-boek. Het leven van (2004-...)

vol.
Uitgeleend