Zeg kleine bij wat dans jij mooi
Boek

Zeg kleine bij wat dans jij mooi (cop. 2012)/ [ill.] Vera de Backker, en [tekst] Sabine Wisman ; [red. Jeannette van Leeuwen ; naar een idee van Rob Buiter]

Alle jonge bijen gaan voor het eerst op zoek naar nectar. Zal Doris de allerzoetste nectar vinden? Prentenboek met paginagrote waterverfillustraties en mini-cd met liedje en verhaal. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Recensie

Prachtig informatief prentenboek uit de reeks 'Zeg kleine...'*, waarin steeds een ander dier in de schijnwerpers staat. Dit deel gaat over de bij, met een verhaal over het bijtje Doris dat zoekt naar de allerzoetste nectar, vier bladzijden biologische informatie, een liedtekst over de altijd bezige bij, plus een cd met het verhaal en het lied. Bovendien kan op www.zegkleine.nl nog op andere manieren naar het bijenleven gekeken worden. Daardoor kunnen kinderen op verschillende manieren de informatie tot zich nemen. Verzorgd taalgebruik, waarin lange en kortere zinnen elkaar afwisselen en ook fijne humor niet ontbreekt. De tekst en de grote, sfeervolle naturalistische illustraties (gemengde technieken in warme heldere kleuren) sluiten heel goed op elkaar aan. Het taalgebruik is goed afgestemd op de doelgroep. Op de bijgaande cd wordt het verhaal over bijtje Doris duidelijk voorgelezen en wordt het lied 'Neem een dagje vrij, bij' gezongen op een leuke, jazzy manier die uitnodigt tot meezingen. Aantrekkelijke uitgave om het jonge kind vertrouwd te maken met de natuur. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050114271

Titel Zeg kleine bij wat dans jij mooi
Uniforme titel Zeg kleine bij
Auteur Vera de Backker
Secundaire auteur Jeannette van Leeuwen ; Rob Buiter ; Sabine Wisman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens [32] p - ill - 25×25 cm - cd
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789050114271
PPN 344047229
Rubriekscode 597.81
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honingbijen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Bijen

Relaties/Serie

'Zeg kleine...'
Boek

'Zeg kleine...' (2010-...)

vol. 8
Uitgeleend