Zeg kleine roodborst wat zing jij stoer
Boek

Zeg kleine roodborst wat zing jij stoer (cop. 2012)/ [ill.] Vera de Backker, en [tekst] Sabine Wisman ; [red. Jeannette van Leeuwen ; naar een idee van Rob Buiter]

Roodborstje Freek gebruikt zijn zang om indringers weg te jagen. Maar hoe vindt hij dan een vrouwtje? Prentenboek met paginagrote waterverfillustraties en mini-cd met liedje en verhaal. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Recensie

Roodborst Freek zingt het hele jaar door, zoals roodborsten dat gewend zijn. Hij heeft een wegjaaglied om alle indringers te verjagen, maar ook een loklied op het moment dat er een vrouwtje in zijn woongebied komt. Met haar maakt hij een nestje en samen krijgen ze kleintjes; dan zingt Freek zijn papalied. Na dit verhaal volgen enkele pagina's met algemene informatie over roodborstjes. Op de bijgevoegde cd is het verhaal te beluisteren plus een lied met tekst van Ivo de Wijs. De overwegend met pastel ingekleurde getekende illustraties van de vogels zijn natuurgetrouw. Hun leefgebied wordt eenvoudig weergegeven met veel groen en een enkele getekende tak. Het aardige, eenvoudige verhaal is al voor jongere kinderen te gebruiken dan de informatiepagina's (vanaf ca. 5 jaar). De cd met verhaal en lied zijn geschikt voor kleuters. Door de informatie over biotoop en leefgewoontes van de roodborst, is dit prentenboek ook geschikt voor op school. Deel uit de serie 'Zeg kleine...'* met op de website www.zegkleine.nl extra informatie en opdrachten. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050114264

Titel Zeg kleine roodborst wat zing jij stoer
Uniforme titel Zeg kleine roodborst
Auteur Vera de Backker
Secundaire auteur Jeannette van Leeuwen ; Rob Buiter ; Sabine Wisman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens [32] p - ill - 25×25 cm - cd
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789050114264
PPN 34379375X
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Roodborstjes
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Roodborstjes

Relaties/Serie

'Zeg kleine...'
Boek

'Zeg kleine...' (2010-...)

vol. 7
Uitgeleend