Het leven van een... hond
Boek

Het leven van een... hond (cop. 2012)/ Angela Royston, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; bew.: Vrouwke Klapwijk ; ill.: David Westerfield]

Hoe groeit een Golden retriever op? Van pup tot een volwassen dier van acht jaar. Met korte teksten en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Eenvoudige informatie over de hond. Bij kleurenfoto's, een per pagina, wordt in een grote letter beknopt iets verteld, terwijl bijschriften in gele kaders de foto's becommentariëren. Onder aan elke spread is in kleine plaatjes de ontwikkeling van de hond van één dag tot acht jaar te volgen. Hoewel het over een bepaalde hond gaat, een golden retriever teefje, is de toon zakelijk. Wanneer zij zelf puppy's krijgt, is er herhaling van wat er eerder over puppy's werd verteld. Met een pagina willekeurig gekozen feiten, een verklarende woordenlijst van vetgedrukte woorden in de tekst en verwijzing naar enkele boeken (geschikt voor de doelgroep) en websites (voor volwassenen). Maakt deel uit van de deelreeks 'Het leven van een...'* binnen de uitgebreide educatieve serie voor de allerjongste lezers 'Mijn eerste docu-boek'. De opsommende tekst en weinig speelse lay-out geven de serie een serieuze uitstraling. Op zijn plaats in het documentatiecentrum. Vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055667062

Titel Het leven van een... hond
Uniforme titel Hond
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Vrouwke Klapwijk ; David Westerfield
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 23 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Dog. - Capstone Global Library, cop. 2009
ISBN 9789055667062
PPN 345912330
Rubriekscode 634.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Het leven van
Boek

Mijn eerste docu-boek. Het leven van (2004-...)

vol.
Uitgeleend