De wereld van Tolkien
Boek

De wereld van Tolkien een inleiding tot de volkeren en plaatsen van Midden-aarde (cop. 2012)/ Gareth Hanrahan, met ill. van Peter Mckinstry ; [vert. uit het Engels]

Reis door de wereld Midden-aarde, die Tolkien beschreef in zijn boeken De Hobbit en In de ban van de Ring. Ontmoet o.a. Hobbits, Orks en de tovenaar Gandalf. Oud aandoend boek met fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

J.R.R. Tolkien wordt gezien als de vader van de fantasy literatuur. De door hem beschreven wereld in 'De Hobbit' en 'In de Ban van de Ring' en de daarin voorkomende personen en attributen zijn in dit oud aandoende boek beschreven en gevisualiseerd. Na een korte inleiding volgt een deel over de Vrije Volkeren van Midden-aarde, gevolgd door de delen 'De vijand' en 'De verhalen en mythen van Midden-aarde'. Hierin staan onder andere de Hobbit en hun familiegeschiedenis beschreven en de wapens die werden gebruikt. De vrij beknopte informatie staat veelal in korte tekstkaders, omkaderd met runetekens. Eenmaal is dezelfde tekst opgenomen in twee verschillende kaders (p. 42 en 43). De illustraties bestaan uit schetsen, foto's en gekleurde platen die dikwijls doorlopen over twee pagina's. Het taalgebruik is verzorgd. Het lettertype, dat op Times New Roman lijkt, is door de grootte goed leesbaar. Voor jonge lezers die nog onbekend zijn met het werk van Tolkien vormt dit grote boek een kennismaking en naslagwerk om in te lezen en te bladeren. Ook sluit het aan bij de film 'De Hobbit'*. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002025778

Titel De wereld van Tolkien : een inleiding tot de volkeren en plaatsen van Midden-aarde
Auteur Gareth Hanrahan
Secundaire auteur Peter Mckinstry
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2012
Overige gegevens 80 p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Tolkien's world. - London : Carlton Books, cop. 2012
ISBN 9789002025778
PPN 351183698
Rubriekscode Engels 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tolkien, J.R.R.; Hobbit, The (boek) ; Tolkien, J.R.R.; Lord of the rings, The (boek)
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Tolkien