Harry Potter and the half-blood prince
DVD

Harry Potter and the half-blood prince (cop. 2011)/ produced by David Heyman, David Barron, directed by David Yates

Tijdens Harry's zesde jaar op Zweinstein krijgt hij privéles in tovenarij van Perkamentus en begint hij steeds meer te beseffen hoe dreigend de macht van Voldemort/Tom Vilijn is. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verfilming van het zesde boek van J.K. Rowling over de tovenaarsleerling Harry Potter. Wederom onder regie van regisseur David Yates beleven Harry (Daniel Radcliffe) en zijn vrienden avonturen in het zesde jaar op de tovenaarsschool. Harry vermoedt dat er gevaar schuilt binnen de muren van Zweinstein (Hogwarts), maar Dumbledore is meer bezig met Harry voor te bereiden op de laatste strijd die snel nadert. Samen proberen ze een manier te vinden om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Intussen krijgen de studenten de leeftijd waarin de hormonen een rol gaan spelen. Floortje Smit (Volkskrant 16-7-'09) geeft 4 sterren: '(...) in de loop van de serie gingen ze steeds meer op horrorfilms lijken - niet voor niets is de leeftijdgrens stukje bij beetje opgeschoven naar twaalf jaar. Maar dit zesde deel knipoogt net zo goed naar de highschoolkomedie, met het gezoen en geëxperimenteer met 'toverdrankjes' (...). Regisseur David Yates combineert die twee uitersten met veel flair.' Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Harry Potter and the half-blood prince
Uniforme titel De halfbloed prins Harry Potter en de Halfbloed Prins
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Yates ; Daniel Radcliffe ; Rupert Grint ; Emma Watson ; J.K. Rowling
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, cop. 2011
Overige gegevens 1 dvd-video (147 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson. - Engels gesproken, Nederlands nagesynchroniseerd, 6 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van J.K. Rowling. - Omslag vermeldt: Year 6 - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Heyday Films, 2009
PPN 337939624
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Tovenaars ; Magie ; Schoolleven
Taal Nederlands