Harry Potter en de steen der wijzen
DVD

Harry Potter en de steen der wijzen (cop. 2011)/ produced by David Heyman, directed by Chris Columbus

Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn tante en oom. Dan hoort hij dat hij een tovenaar is. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Harry Potter en de steen der wijzen' ofwel 'Harry Potter and the philosopher's stone' onder regie van Chris Columbus en met in de hoofdrollen Daniel Radcliffe, Emma Watson en Robbie Coltrane, is gebaseerd op het eerste deel uit de populaire reeks kinderboeken van J.K. Rowling. Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn zeer onvriendelijke tante en oom. Op zijn elfde hoort hij dat hij een tovenaar is. Dat verandert zijn hele leven: hij gaat naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus waar hij allerlei magische dingen leert. En misschien moet hij het wel opnemen tegen de gevreesde magiër Voldemort. De verfilming volgt getrouw het boek. Recensenten zijn vol lof over acteerprestaties en filmmagie, hoewel twee recensenten schrijven dat volwassenen misschien meer plezier zullen beleven aan het boek. Kinderen zijn razend enthousiast. Cinema.nl geeft 3 sterren: 'Populaire fantasyfilm (...) Escapisme van de bovenste plank, naadloos gebaseerd op de bestseller van J.K. Rowling (...)'. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Harry Potter en de steen der wijzen
Uniforme titel Harry Potter and the philosopher's stone Harry Potter and the sorcerer's stone
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chris Columbus ; Daniel Radcliffe ; Rupert Grint ; Emma Watson ; J.K. Rowling
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, cop. 2011
Overige gegevens 1 dvd-video (147 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson. - Engels gesproken, Nederlands of Duits nagesynchroniseerd, Engels, Duits of Nederlands ondertiteld - Naar het boek van J.K. Rowling. - Omslag vermeldt: Year one - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Warner Bros., (c)2001 - Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the philosopher's stone, Harry Potter and the sorcerer's stone - Bevat ook o.a.: Cast & crew
PPN 338041117
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Tovenaars ; Magie ; Weeskinderen ; Schoolleven
Taal Engels