De bedrijfsterrorist
Boek

De bedrijfsterrorist (2012)/ Jussi Adler-Olsen, [vert. uit het Deens Erica Weeda]

Een financier van duistere praktijken en zijn vriendin raken op dramatische wijze verstrikt in een internationaal complot waarbij de lading van de in de Bijlmer neergestorte El-Al Boeing een belangrijke rol speelt.

Aanwezigheid

Recensie

De Deense auteur (1950) heeft een bijzonder kleurrijke en afwisselende biografie. Hij woonde ook enige jaren in Nederland. In 1997 debuteerde hij met zijn succesvolle thriller Alfabethuset (Het Alfabethuis) over de lotgevallen van twee Britse piloten die in 1944 tijdens een verkenningsvlucht boven Duitsland worden neergeschoten. Hij thematiseert in deze roman de menselijke verantwoordelijkheid en verraad, hetgeen ook de basis vormt van deze thriller die zich in de Nederlandse context afspeelt. Peter de Boer is een financier van duistere allure. Bedrijfsliquidatie is zijn specialiteit. Zijn vriendin is Nicky Landsaat, een alles behalve onaantrekkelijke meisje, afkomstig uit een kansarm Amsterdams milieu. Samen raken zij op dramatische wijze verstrikt in een internationaal complot, waarbij gevaarlijke connecties met het regime van Saddam Hoessein en de werkelijke lading van de in de Bijlmer neergestorte El-Al Boeing een beslissende rol spelen. Geld, internationale politiek en misdaad vormen in deze dikke roman een nagenoeg onoplosbare kluwen. Ook de tweede thriller van Adler-Olsen is uitstekend gedocumenteerd en boeit door spanning, temporijkdom en psychologische diepgang. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044621310

Titel De bedrijfsterrorist
Auteur Jussi Adler-Olsen
Secundaire auteur Erica Weeda
Type materiaal Boek
Editie 7e dr;
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2012
Overige gegevens 546 p - 23 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Houten : Van Holkema & Warendorf, 2002 - Vert. van: Og hun takkede guderne. - Cop. 2002
ISBN 9789044621310
PPN 340530529
Genre thriller
Taal Nederlands