De 3e zomer van de spijkerbroek
Boek

De 3e zomer van de spijkerbroek (2009)/ Ann Brashares, [vert. uit het Engels: Esther Ottens]

De laatste zomervakantie van vier gezworen Amerikaanse vriendinnen voordat ze naar de universiteit gaan, is heel belangrijk voor hun verdere leven; daarom sturen ze een spijkerbroek aan elkaar door die getuige is van al hun avonturen. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

De laatste zomer van de vier vriendinnen, waarin veel beslissingen genomen worden en de spijkerbroek erg belangrijk is, voordat ze ieder naar een andere universiteit gaan. Onafhankelijk te lezen derde deel* waarin op vaak humoristische wijze, maar met redelijke diepgang, verteld wordt hoe de vier meiden leren omgaan met al hun twijfels over het nemen van belangrijke keuzes, die mede bepalend zijn voor hun toekomst. Daarnaast komt de liefde ruimschoots aan bod. Vooraf worden in het kort het verhaal, de functie en de waarde van de spijkerbroek verteld. Vlot taalgebruik, overzichtelijke bladspiegel zonder illustraties (elk hoofdstuk begint met een citaat plus een foto van de spijkerbroek). Verfilmd als 'The sisterhood of the travelling pants'. Heerlijk leesboek voor meiden vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026127298

Titel De 3e zomer van de spijkerbroek
Uniforme titel De derde zomer van de spijkerbroek
Auteur Ann Brashares
Secundaire auteur Esther Ottens
Type materiaal Boek
Editie 5e dr;
Uitgave Baarn : De Fontein, 2009
Overige gegevens 303 p - 20 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2005 - Vert. van: Girls in pants : the third summer of the sisterhood. - New York : Random House Children's Books, cop. 2005
ISBN 9789026127298
PPN 320421287
Thematrefwoord Vakanties ; Vriendschap
Taal Nederlands