Het pannenkoekenboek
Boek

Het pannenkoekenboek (2009)/ Eric Carle, [vert. uit het Engels: J.H. Gevers]

Floris ontdekt wat er allemaal nodig is voor een pannenkoek en hoe deze wordt gebakken. Prentenboek met kleurige illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Floris heeft wel trek in een heerlijke pannenkoek als ontbijt. Hij gaat driftig aan de slag om alle ingrediënten te verzamelen. Er valt flink wat werk te verzetten (er wordt ook beschreven hoe bijvoorbeeld boter gemaakt wordt en meel gemalen) voordat hij uiteindelijk van zijn pannenkoek kan genieten. Heerlijk 'ouderwets' prentenboek met een educatief karakter waarbij de bonte en kleurrijke collages (beschilderd vloeipapier) aangevuld met andere materialen (verf/krijt) in het oog springen. Sommige illustraties beslaan een dubbele pagina. De tekst staat boven de platen op een witte ondergrond. Boek verscheen in 1970 op de markt onder de titel 'Alles voor een pannekoek'; protagonist Hannes uit eerdere drukken heeft plaatsgemaakt voor zijn evenknie Floris. De auteur en zijn illustratiewerk zijn wereldberoemd en bekroond, vooral zijn boek 'Rupsje Nooitgenoeg' geniet mondiale bekendheid. Zeker ook bruikbaar binnen het onderwijs. Een tijdloos prentenboek om van te smullen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025739003

Titel Het pannenkoekenboek
Auteur Eric Carle
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie 5e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2009
Overige gegevens [30]p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Pancakes! Pancakes! - New York : Simon & Schuster for Young Readers, cop. 1990. - Oorspr. uitg.: London : Hamish Hamilton, 1970 - Oorspr. titel: Alles voor één pannekoek. - Rotterdam : Lemniscaat, 1970
ISBN 9789025739003
PPN 318225492
Thematrefwoord Pannenkoeken
Taal Nederlands