Gebroken glimlach
Boek

Gebroken glimlach (cop. 2012)/ Guy Didelez

Net voor Kaat een laatste, belangrijke gezichtsoperatie ondergaat, ontmoet ze Wannes op internet. Hij wil haar foto zien, maar Kaat wil daarmee wachten tot na de operatie. Dan staat Wannes ineens voor de deur. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Kaat heeft een profiel gemaakt op een online vriendensite en raakt in contact met een aardige jongen, Wannes. Hij lijkt haar leuk, maar afspreken durft ze nog niet. Ook al is er na talloze operaties bijna niets meer van haar gespleten lip te zien, ze voelt zich er nog steeds onzeker over. Dat ze binnenkort wéér onder het mes gaat om er zo perfect mogelijk uit te zien, houdt ze dan ook voor iedereen verborgen, zelfs voor haar beste vriendin Lien. Terwijl Kaat bijkomt van de operatie, logt de nietsvermoedende Lien stiekem in op Kaats profielpagina en regelt een date met Wannes. In dertien korte hoofdstukken beschrijft de auteur op toegankelijke wijze wat de impact van een aangeboren gelaatsafwijking op het leven van een tienermeisje is. Achterin is een hoofdstuk van de VAGA (Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen) opgenomen. De Vlaamse schrijfstijl doet hier en daar ouderwets aan ('Ze heeft een vrolijk snoetje'), zeker in combinatie met de onwetendheid van de meisjes rondom sociale media. Met nieuw foto-omslag. Voor jonge kinderen verscheen eerder over dit onderwerp 'De droom van Kaat' (2006). Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022327555

Titel Gebroken glimlach
Auteur Guy Didelez
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, cop. 2012
Overige gegevens 143 p - 20 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met VAGA, Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen - Oorspr. uitg.: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, cop. 2009
ISBN 9789022327555
PPN 34315997X
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Verliefdheid ; Chatten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chatten