Het grote boek over grote dinosauriërs
Boek

Het grote boek over grote dinosauriërs (cop. 2011)/ tekst: Alex Frith, ill.: Fabiano Fiorin ; [red.: Jane Chisholm ; vert. uit het Engels: Uitgeverij Baeckens Books]

Overzicht van de grootste, zwaarste en meest angstaanjagende dinosauriërs. Hardkartonnen uitgave met kleurentekeningen en uitvouwbare pagina's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

In dit vrij grote boek over dinosaurussen wordt informatie gegeven over de grootte, het leefgebied en de periode waarin deze dieren leefden. Deze gegevens zijn echter zeer summier. Er wordt verteld hoe groot de dieren waren en verder slechts een enkel detail. Het is dan ook meer een kijkboek dan een informatiebron. De kwaliteit van de tekeningen is matig. Er worden op een pagina vaak te veel dieren afgebeeld en soms niet in zijn geheel. In combinatie met bijbehorende tekstjes, tekstballonnen en stripachtige figuurtjes komt het geheel rommelig over. De uitvoering op dik stevig papier is daarentegen wel mooi verzorgd, mede door de vier grote uitvouwbare pagina's. Er zijn over dit onderwerp al vele boeken verschenen die inhoudelijk meer te bieden hebben dan dit boek, want zowel tekstueel als grafisch biedt het de lezers te weinig. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781409531296

Titel Het grote boek over grote dinosauriërs
Auteur Alex Frith
Secundaire auteur Fabiano Fiorin ; Jane Chisholm
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2011
Overige gegevens [14] p., [4] vouwbl - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: The Usborne big book of big dinosaurs. - London : Usborne, 2010
ISBN 9781409531296
PPN 334542561
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen