De tuin van de feeën
Boek

De tuin van de feeën (cop. 2012)/ tekst Benjamin Lacombe & Sébastien Perez, ill. Benjamin Lacombe ; [vert. uit het Frans]

Een Russische botanicus ontdekt een wonderlijke wereld in het legendarische woud van Brocéliande, waar hij in het geheim werkt aan de ontwikkeling van een levenselixer. Groot prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De Russische botanicus Aleksandr Bogdanovitsj vertrekt op bevel van commandant Raspoetin van het geheime Kabinet van Occulte Wetenschappen naar het legendarische woud van Brocéliande, om te werken aan de ontwikkeling van een levenselixer. Tijdens zijn onderzoek naar geneeskrachtige planten ontdekt Aleksandr iets wat hem zo fascineert, dat hij nergens anders meer aan denkt. Als Raspoetin ongeduldig op resultaten aandringt, neemt hij een drastisch besluit. Dit prachtig uitgevoerde prentenboek in groot formaat voert de lezer naar een magische wereld die bijzonder kunstzinnig en sprookjesachtig is uitgebeeld. Het verhaal ontvouwt zich via Aleksandrs onderzoeksnotities, brieven en krantenknipsels, waarbij fictieve en non-fictieve elementen zijn vermengd. Schrijfstijl en handschrift komen overeen met tekstsoort en tijd. Volwassen taalgebruik. De fijne pentekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen zijn juweeltjes van vorm en kleur. Evenals de pagina's met ragfijn uitgesneden patronen, schetsen met glimmende opdruk en transparante bladen in full colour; zij maken dit boek uniek. Vooral geschikt voor oudere kinderen en eventueel volwassenen, al zullen jongere kinderen ook van de illustraties genieten. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044818369

Titel De tuin van de feeën
Auteur Benjamin Lacombe ; Sébastien Perez
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2012
Overige gegevens [67] p - ill - 32 cm
Annotatie Vert. van: L'herbier des fées. - Paris : Albin Michel Jeunesse, cop. 2011
ISBN 9789044818369
PPN 343717514
Genre sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Natuur
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur