De hagenridder
Boek

De hagenridder (cop. 2012)/ George R.R. Martin, [vert. uit het Engels: Renée Vink]

De jonge schildknaap Dunk neemt na de dood van zijn meester diens titel en wapenrusting over en neemt als hagenridder deel aan een toernooi. Proloog op de fantasycyclus 'Een lied van ijs en vuur'.

Recensie

'De hagenridder' verhaalt over de schildknaap Dunk die zich na de dood van zijn leermeester, een hagenridder, diens zwaard en titel toeëigent en zich als ridder inschrijft voor een toernooi. Als hij bij een gevecht om een meisje een prins van hoge afkomst slaat, wordt hij veroordeeld tot een zevenkamp. Met de moed der wanhoop weet hij, samen met de brutale Ei, zes ridders bij elkaar te krijgen die aan zijn zijde willen vechten. Deze novelle speelt in de wereld van de fantasyserie 'Een lied van ijs en vuur', ongeveer honderd jaar voor de gebeurtenissen in het eerste deel, 'Het spel der tronen'. Met een korte introductie op de serie, een landkaart en een fragment uit het eerste deel van de serie van 'Een lied van ijs en vuur'. Het verhaal verscheen eerder in de bloemlezing 'Legenden' (1999) die is samengesteld door Robert Silverberg. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789024551033

Titel De hagenridder
Uniforme titel Het lied van ijs en vuur
Auteur George R.R. Martin
Secundaire auteur Renée Vink
Type materiaal Boek
Editie [2e dr.];
Uitgave Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2012
Overige gegevens 127 p - ill - 22 cm
Annotatie Deze dr. bevat een introductie tot Het lied van ijs en vuur, en een leesproeve uit de 1e roman in de reeks - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2006 - Vert. van: The hedge knight. - Cop. 1998
ISBN 9789024551033
PPN 338671366
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De wereld van het lied van ijs en vuur
Boek

De wereld van het lied van ijs en vuur (2006-...)

vol.
Uitgeleend
George R.R. Martin