Het geheim van groep 3
Boek

Het geheim van groep 3 en zes losse verhalen van diverse auteurs (2012)/ Selma Noort, met ill. van Peter van Harmelen ; [tekst korte verhalen: Berdie Bartels ... et al.]

Een lang doorlopend voorleesverhaal, afgewisseld met zes korte verhalen. Voor leesbevordering, met aandacht voor verhaalbegrip, woordenschat en boekoriëntatie. Met kleurentekeningen en voorleestips. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Grote en stevige uitgave uit de kleurrijke reeks 'Voorleeskwartier'* voor leesbevordering in het basisonderwijs. Voor elke basisschoolgroep is er een boek beschikbaar; deze uitgave is voor groep 3. Uitgangspunt is dat voorlezen een enorme bijdrage kan leveren aan leesbevordering voor wat betreft boekoriëntatie (verschillende genres), verhaalbegrip en woordenschat. Deze uitgave speelt daar op ingenieuze wijze op in. Het voorleesverhaal van Selma Noort wordt afgewisseld met zes korte verhalen van collega-auteurs. De verhalen zijn geïllustreerd met kleurrijke tekeningen, die via de site www.voorleeskwartier.nl. te downloaden zijn voor het digibord. Bij alle verhalen staan voorlees- en interactieve tips. Achterin staan verwerkingsopdrachten. Studenten, leerkrachten e.a. worden op deze wijze uitgenodigd om van voorlezen - het voorleeskwartier - een dagelijks terugkerend lees- en taalfeest te maken. Een bijkomend aspect is dat álle groepen in het basisonderwijs op hun wenken bediend worden met een uitgave die past bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. De verhalen zijn fris en actueel, kennen een gestructureerd verloop (introductie, vooruitblik, moeilijke woorden) en doen een beroep op fantasie, mee(be)leven van kinderen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048709960

Titel Het geheim van groep 3 : en zes losse verhalen van diverse auteurs
Auteur Selma Noort
Secundaire auteur Peter van Harmelen ; Berdie Bartels
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2012
Overige gegevens 211 p - ill - 29 cm
ISBN 9789048709960
PPN 339627794
Rubriekscode 474.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voorlezen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Voorlezen

Relaties/Serie

Voorleeskwartier
Boek

Voorleeskwartier (2012-...)

vol. groep 3
Uitgeleend