Leer ons stil te zitten
Boek

Leer ons stil te zitten een scepticus zoekt zin en gezondheid (2012)/ Tim Parks, vert. [uit het Engels] door Lidy Pol

Reflectief verslag van de Britse schrijver van zijn zoektocht eerst naar een allopathische, en later naar een alternatieve oplossing voor zijn onverklaarbare bekkenpijn en chronische prostatitis.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek doet de bekende Britse, in Italië wonende schrijver van romans als 'Europa' en 'Buiten bereik' uitgebreid verslag van zijn zoektocht naar een oplossing voor zijn onverklaarbare bekkenpijn en plasproblemen. Hij ondergaat een reeks onderzoeken; zijn weigering om zonder duidelijke medische indicatie een operatie te ondergaan leidt tot het volgen van alternatieve behandelingen. Hij vindt soelaas bij een Amerikaans zelfhulpboek, shiatsumassage, maar vooral bij Vipassana-meditatie door John Coleman. De hoofdmens Parks wordt meer en meer een ervaringsmens, die beter kan omgaan met zijn eeuwige nerveuze verzet tegen autoriteit en dogma's (zijn vader was predikant). Het interessante is dat het boek bovendien een reflectieve meditatie is op zijn leven. Zijn steeds veranderende interpretatie van bijvoorbeeld de koppeling tussen lichaam en geest koppelt hij aan Velazquez' schilderij De Waterverkoper en aan schrijvers als Coleridge, Lawrence, Beckett en Robert Walser. Zijn herkenbare angsten, twijfels en hoop worden eerlijk, humoristisch en prettig leesbaar gepresenteerd. Bevat kleine reproducties in zwart-wit van schilderijen en zwart-witfoto's. Paperback met normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029583404

Titel Leer ons stil te zitten : een scepticus zoekt zin en gezondheid
Auteur Tim Parks
Secundaire auteur Lidy Pol
Type materiaal Boek
Editie 6e dr;
Uitgave Utrecht [etc.] : De Arbeiderspers, 2012
Overige gegevens 317 p - ill - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 2010 - Met lit. opg - Vert. van: Teach us to sit still. - London : Secker, 2010
ISBN 9789029583404
PPN 338708308
Rubriekscode 611.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spirituele geneeswijze
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Spirituele geneeswijze