Kerstmis in het bos
Boek

Kerstmis in het bos een verhaal van Ladislav Pavlík (cop. 2005)/ met ill. van Dubravka Kolanovic, [vert. uit het Duits door Ineke Ris]

De dieren in het bos willen ook graag Kerstmis vieren en cadeautjes krijgen. Prentenboek met pastelkleurige, sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prentenboek over enkele dieren in het bos, die hun wens, Kerstmis vieren en cadeautjes krijgen, uiteindelijk in vervulling zien gaan, dankzij (nieuwsgierige) Vos en (wijze) Uil, die weet hoe mensen Kerstmis vieren. Samen met andere dieren versieren ze een mooie spar op hun manier en met hun mogelijkheden; ze krijgen tenslotte van de boswachter en zijn zoontje ook kerstcadeautjes in de vorm van lekkere hapjes. Deze wensvervullende vertelling wordt verbeeld aan de hand van talrijke verhaaldragende dubbele pagina-, enkele pagina- en kwartpaginagrote, enigszins wazige (om het sneeuwen te effectueren), pastelkleurige illustraties. Bovendien nodigen met name de grootste illustraties met hun grote kleurvlakken uit tot het zoeken en benoemen van de erin voorkomende dieren. De summiere tekst (soms in de illustratie afgedrukt), is verdeeld in twee tot maximaal tien regels per pagina; de tekst is geschreven in korte zinnen met dialogen, waarin de dieren spreken, handelen en denken als mensen, en volgt toelichtend de sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9059273435

Titel Kerstmis in het bos : een verhaal van Ladislav Pavlík
Auteur Ladislav Pavlik
Secundaire auteur Dubravka Kolanovic ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2005
Overige gegevens [26] p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Waldweihnachten : eine Geschichte. - Zürich : Bohem Press, 2005
ISBN 9059273435
PPN 288416899
Genre kerstverhaal - dierenleven
Thematrefwoord Kerstmis
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstmis