Nachtegaal
Boek

Nachtegaal (2012)/ [tekst Sébastien Perez, ill. Benjamin Lacombe ; literaire bew. Piet De Loof ; vert. uit het Frans: Lies Lavrijsen]

Een groep kinderen is op zomerkamp bij meneer Jacques. Ze vinden allemaal stukjes papier met gedichten over henzelf erop. Wie zou die geschreven hebben? Oblong prentenboek met illustraties in aardetinten. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Oblong prentenboek over een groep kinderen, die samen met meneer Jacques op zomerkamp is in de duinen. In de tuin van het zomerhuis vinden ze stukjes behangpapier met flarden van een gedicht. Ook over meneer Jacques vinden ze een gedicht van een onbekende afzender, N. Na een tijdje is over ieder kind wel een gedicht geschreven, maar wie kan ze geschreven hebben? Dan opeens wijst een pijl van zand hen de weg naar een oud theater. Daar zingt Nachtegaal, een eenzaam en stil jongetje, dat door niemand werd opgemerkt, een lied, waarin hij zich voorstelt en zegt de dichter te zijn. Sindsdien is hij niet meer onzichtbaar, maar wordt hij het 'kleinste vogeltje met het mooiste lied'. De illustraties in vooral geel-groen-rode aardetinten zijn sfeervol, maar de kinderen met hun grote vragende ogen doen wat popperig aan. Bijzonder is hoe wordt ingezoomd op details en vanuit verschillend perspectief is getekend. Enkele pagina's bevatten een flap, waarachter Nachtegaal te zien is, omringd door kleine vogeltjes. De illustrator (1982-) illustreerde tal van kinderboeken, die ook in Duitsland, de UK en de VS veel succes hebben. Een verhaal dat goed gelezen moet worden en stof geeft tot praten over anders zijn en groepsgedrag. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059328280

Titel Nachtegaal
Auteur Sébastien Perez
Secundaire auteur Benjamin Lacombe ; Piet De Loof ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Sint-Niklaas] : Abimo, 2012
Overige gegevens [35] p - ill - 21×30 cm
Annotatie Vert. van: Rossignol. - Paris : Editions du Seuil, 2011
ISBN 9789059328280
PPN 341233536
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Poezie
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Poëzie