Ekeltje en Liefje
Boek

Ekeltje en Liefje (2011)/ Ton van Reen, met ill. van Mike Monaghan

Ekeltje ontmoet een bijzonder egelmeisje. Ze is helemaal wit en heet Liefje. Ekeltje wil graag dat ze bij hem in het bos blijft wonen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

In het grote bos woont Ekeltje, een egel, die de letter 'g' vroeger niet kon uitspreken. Sinds zijn familie een tijdje terug is doodgereden heeft Ekeltje zich alleen moeten redden. Een ontmoeting met een albino-egelmeisje brengt verandering in zijn leven. 'Hoe heet je?', vraagt Ekeltje. 'Ik weet het niet,' zegt het witte egeltje, 'mijn mamma zei altijd 'liefje' tegen mij.' 'Dat is een mooie naam,' zegt Ekeltje. Dan is Ekeltje niet meer alleen en doen ze alles samen. Van hun avonturen, gesprekjes en ontmoetingen in het bos valt veel te leren: hoe beschermt een egel zich tegen roofdieren; wat eten Ekeltje en Liefje graag en waarom leven ze 's nachts? Maar hoe die hap uit de maan komt, ze snappen niet alles. Als ze maar samen in hun holletje kunnen slapen en wormen eten. Dit is het tweede deeltje over Ekeltje*. Natuur, vriendschap en verliefd zijn spelen een rol in dit verhaal. Voorin een uitleg over het fenomeen albino. Alle pagina's zijn geïllustreerd met zachte, gewassen tekeningen in aquarelkleuren. Korte soms wat stijve zinnen. Het boek kwam tot stand in samenwerking met Stichting Egelbescherming Nederland en het Natuurhulpcentrum in België. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490374587

Titel Ekeltje en Liefje
Auteur Ton van Reen
Secundaire auteur Mike Monaghan
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Maassluis : Compaan Uitgevers, 2011
Overige gegevens 48 p - ill - 24 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Stichting Egelbescherming Nederland en Natuurhulpcentrum/Wildlife Rescue in België
ISBN 9789490374587
PPN 33447986X
Thematrefwoord Verliefdheid ; Jezelf zijn
Taal Nederlands