The hunter
DVD

The hunter (cop. 2012)/ [starring] William Dafoe ... [et al.], dir. by Daniel Nettheim ; prod. by Vincent Sheehan

Een professioneel jager/huurmoordenaar kijgt de opdracht van een biotechbedrijf om de laatste Tasmaanse tijger te vinden.

Recensie

Australische avonturenfilm uit 2011 van televisieregisseur Daniel Nettheim, met de Amerikaanse acteur Willem Dafoe (Spider-man), Frances O'Connor, Sam Neill (Jurassic Park) e.a. Gebaseerd op 'Het tijgerspoor'* van Julia Leigh**. Martin Davis is een professioneel jager/huurmoordenaar, die de opdracht krijgt van een biotechbedrijf om de laatste Tasmaanse tijger te vinden, een zeldzaam buideldier. Al doende komt hij in contact met een gezin waarvan de vader is verdwenen in de wildernis. Gordon Sullivan (Dvd Verdict,i) geeft 90 (van 100) punten: 'The Hunter demonstrates quite handily that Willem Dafoe is a national treasure. (...) excellent performances, amazing landscapes, and a satisfying story.' Urban Cinefile vindt dat Dafoe geweldig is en dat O'Connor and Neill ook erg goed acteren in kleine maar belangrijke bijrollen en dat het hart van de film ligt in de zwijgende relatie tussen Davis en het jongetje en die tussen Davis en de ontwijkende tijger. Hij concludeert: 'This is a tense and unforgettable film that brought me to tears when I least expected it.' Winnaar van veel Australische filmprijzen w.o. van The Australian Film Institute.

Specificaties

Engels | 5414937032693

Titel The hunter
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Daniel Nettheim ; William Dafoe ; Julia Leigh
Type materiaal DVD
Uitgave [Rijen] : Paradiso Home Entertainment, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Julia Leigh - Videoversie van de film: Australië : Porchlight Films [etc.], 2011
ISBN 5414937032693
PPN 35198738X
Genre thriller - avonturenroman
Taal Engels