Vietnam
DVD

Vietnam lost films (cop. 2012)/ narrator Michael C. Hall, dir./supervising ed. Sammy Jackson

Aan de hand van de persoonlijke verhalen van dertien veteranen en originele kleurenfilms en amateurbeelden wordt een beeld gegeven van de gebeurtenissen tussen 1964 en 195 in Vietnam.

Aanwezigheid

Recensie

In 2009 werd de spraakmakende tv-documentaire 'WWII lost films'*, met talloze privé-opnamen van gewone militairen uit de oorlogsjaren, door History Channel uitgebracht. Deze vorm van oorlogsdocumentaire bleek aan te slaan. Het toonde het verhaal van de gewone soldaat aan het front. Met hetzelfde format richt men zich in deze televisieserie op de Vietnam oorlog. Dertien veteranen vertellen over hun heldendaden, angsten en innerlijke strijd. Naast de bekende journaal- en archiefbeelden maakt men veelvuldig gebruik van amateurbeelden. De ruim vier uur durende miniserie bestrijkt de periode tussen de aanvankelijke troepenopbouw in 1964 tot de val van Saigon in 1975. Het deel over het Tet offensief in 1968 bevat unieke opnamen van de strijd in Zuidoost-Azië. De soms aangrijpende beelden, het commentaar van de veteranen en de historische duiding door acteur Michael C. Hall, worden ondersteund door muziek uit die tijd, wat bijdraagt aan het oproepen van de typische sfeer van de jaren zestig en zeventig. Een indrukwekkend beeldverslag van een smerige oorlog door de ogen van gewone soldaten. Een van de betere documentaires over de Vietnam oorlog.

Specificaties

Engels

Titel Vietnam : lost films
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sammy Jackson ; Michael C. Hall
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, cop. 2012
Overige gegevens 3 dvd-video's (250 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Duits of Pools nagesynchroniseerd, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor History: Verenigde Staten : Lou Reda Productions, 2011
PPN 345398416
Rubriekscode Vietnam 945.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Vietnam-oorlog
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Vietnam-oorlog