Rooks & Theunisse
Boek

Rooks & Theunisse koningskoppel ondanks alles (cop. 2012)/ Peter Tetteroo, [foto's: Cor Vos ... et al. ; red.: Daan Rieken]

De vriendschap tussen twee zeer goede ex-professionals op de fiets, Gert-Jan Theunisse en Steven Rooks, maar vooral ook de breuk die er tussen hen ontstond en uiteindelijk het herstel van hun band.

Recensie

Dit boek beschrijft het ontstaan van de vriendschap tussen twee zeer goede ex-professionals op de fiets, Gert-Jan Theunisse en Steven Rooks, maar vooral ook de breuk die er tussen hen ontstond en het herstel van hun band. Beide carrières worden doorlopen, waarbij de nadruk voornamelijk ligt op hun successen in de Tour de France en hun kameraadschap in de wielerploegen die zij deelden. Tót het moment in 1994, waarop een drietal situaties de opmaat bleken voor een lange breuk, die pas na zeventien jaar geheeld zou worden. De meningen van beiden over alle onderwerpen geven je als lezer het gevoel er midden in te zitten. Het verhaal is tegelijkertijd een kijkje in de professionele wielerwereld, waar zaken als (mis)communicatie en eigenbelang een grote rol spelen. Het boek leest lekker, is voorzien van vele prachtige foto's en eindigt met een prestatieoverzicht van beide renners.

Specificaties

Nederlands | 9789043914604

Titel Rooks & Theunisse : koningskoppel ondanks alles
Uniforme titel Rooks en Theunisse
Auteur Peter Tetteroo
Secundaire auteur Daan Rieken
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Tirion Sport, cop. 2012
Overige gegevens 224 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789043914604
PPN 343309882
Rubriekscode 618.54
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rooks, Steven ; Theunisse, Gert-Jan
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Wielrenners