Ik wil mijn kind terug
Boek

Ik wil mijn kind terug de nachtmerrie van Miriam (2012)/ Arie van Driel

Persoonlijk verhaal van een Irakese vluchtelinge in Nederland, die werd gedwongen te trouwen met een dertien jaar oudere man die haar zoontje mee terug nam naar Irak.

Recensie

Waargebeurd verhaal van een jonge vrouw die op twaalfjarige leeftijd met haar familie haar geboorteland Irak ontvluchtte en naar Nederland kwam. Het verhaal van Miriam is opgetekend door een schrijver/journalist op basis van haar ervaringen. Hij beschrijft eerst de gebeurtenissen die er toe leidden dat Miriam en haar familie naar Nederland kwamen: haar vader werd opgepakt door de geheime politie van Saddam Hussein en na zijn vrijlating besloot het gezin te vluchten. Vervolgens wordt haar tragische geschiedenis in Nederland beschreven: hoe ze op haar zeventiende trouwt met een dertien jaar oudere man die haar en haar familie intimideert en bedreigt; hoe ze tenslotte bij hem weggaat, hij vervolgens met hun kind naar Irak verdwijnt en hoe ze haar leven zonder haar zoontje weer probeert op te pakken. Geschreven in de ik-vorm. Ruime bladspiegel.

Specificaties

Nederlands | 9789081604406

Titel Ik wil mijn kind terug : de nachtmerrie van Miriam
Auteur Arie van Driel
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave [Capelle aan den IJssel] : DiGi-Driel Biografie, 2012
Overige gegevens 143 p - 21 cm
Annotatie 1e dr.: 2012
ISBN 9789081604406
PPN 34126895X
Rubriekscode Irak 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waargebeurd ; Iraakse vluchtelingen; Verhalen ; Kinderen; Ontvoeringen; Verhalen ; Vrouwen; Irak; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrouwen