Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Rivieren in beweging
Boek

Rivieren in beweging zwerftochten tussen Maas en Waal-Merwede (cop. 2012)/ Piet en Arjan Nienhuis, [foto's; P.H. Nienhuis ; ill. en cartogr.: A.J. Nienhuis]

Cultuurhistorische en landschappelijke beschrijving van het rivierenland van de Biesbosch, Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard en Land van Maas en Waal.

Aanwezigheid

Recensie

Bioloog en landschapsarchitect, tevens vader en zoon, Nienhuis wandelden door het rivierenland tussen Maas en Waal en tussen Dordrecht en Nijmegen. Ze gingen op zoek naar de cultuurhistorische en landschappelijke waarden en bezienswaardigheden van dit gebied. In dit boek in vierkant formaat beschrijven ze eerst de ontwikkeling en bewoning in de Romeinse tijd, de middeleeuwse overstromingen en bedijkingen in de Grote Waard in het westen, de invloed van religie en oorlogen op het landschap, de overstromingen vanaf de 18e eeuw en de tocht van Ds. Craandijk langs de Maas in 1884. Daarna komen de verschillende regio's apart aan de orde, nl. het Land van Maas en Waal, de Bommelerwaard, het Land van Heusden en de Biesbosch. Een hoofdstuk over toekomstige ontwikkelingen, zoals dijkverzwaringen en Maaswerken besluit deze uitgave, samen met een literatuurlijst. Fraaie kleurenfoto's, kaartjes, diagrammen en tekeningen vullen de teksten van dit informatieve boek aan, terwijl op voor- en achterflap topografische kaarten met verwijzingen naar de teksten zijn afgedrukt.

Specificaties

Nederlands | 9789081541299

Titel Rivieren in beweging : zwerftochten tussen Maas en Waal-Merwede
Auteur Piet Nienhuis ; Arjan Nienhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Zaltbommel : Foxy Design, cop. 2012
Overige gegevens 202 p - ill - 23×23 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789081541299
PPN 343808293
Rubriekscode Gelderland 986.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Land van Maas en Waal ; Bommelerwaard ; Land van Heusden
Trefwoord Gelderland
Rivieren
Land van Maas en Waal
Bommelerwaard
Plaatsbeschrijving
Geschiedenis
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Land van Maas en Waal