Egeltje en de vallende sterren
Boek

Egeltje en de vallende sterren (cop. 2012)/ M. Christina Butler [tekst], Tina Macnaughton [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Als Egeltje op een heldere nacht heel veel vallende sterren ziet, haalt hij al zijn vriendjes op zodat ze met elkaar van het de sterren kunnen genieten. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, een voelelement en zilveren opdruk. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Egeltje gaat met zijn vriendjes Vos, Konijn, moeder muis met haar jongen en Das, naar de vallende sterren kijken. Onderweg naar de heuvel moeten ze wel enkele problemen oplossen, maar gezamenlijk lukt dat en zo kunnen ze tot diep in de nacht van de sterren genieten. Dit vrolijke verhaal over saamhorigheid wordt in een korte tekst beschreven, soms met moderne woorden als 'Wauw!' De prenten, in warme kleuren, zijn vanuit kikkerperspectief geschilderd waardoor de sterren, in een blauwe nacht, extra aandacht krijgen. Deze sterren zijn van glimmend zilver met een gestippelde staart waarmee de vaart van het vallen wordt gesuggereerd. De dieren gedragen zich als kinderen en hebben kijkers, schepnet en een lantaarn bij zich. Over Egeltje verschenen diverse prentenboeken, tegelijkertijd ook 'Egeltje in de storm'*. Op het omslag heeft Egeltje een rode muts op (in het verhaal niet) die is voorzien van een vilten voelelement. Mooi uitgegeven, vriendelijk prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048306619

Titel Egeltje en de vallende sterren
Auteur M. Christina Butler ; Tina Macnaughton
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens [22] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: One starry night. - London : Little Tiger Press, 2012
ISBN 9789048306619
PPN 34358249X
Thematrefwoord Vriendschap ; Voelboeken
Taal Nederlands