Wijs maar aan Bijbel
Boek

Wijs maar aan Bijbel (cop. 2012)/ Christina Goodings, vert. [uit het Engels] Nelleke Scherpbier ; met ill. van Annabel Hudson

Verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden in het kort naverteld. Prentvertelling met grote kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Kinderbijbel met met een bewerking van een aantal verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament: van de Schepping en Noach tot en met de geboorte van Jezus, evenals enkele gelijkenissen en de kruisiging. Aan het eind enkele pagina's voor het werk van Jezus' discipelen en de betekenis van het geloof voor hedendaagse kinderen. De verhalen zijn teruggebracht tot de meest elementaire vorm om ze geschikt te maken voor jonge kinderen. De teksten in korte zinnen zijn toegankelijk door de duidelijke woordkeuze. De vaak paginagrote afbeeldingen in acrylverf zijn kleurrijk en grappig; de figuren zijn in een wat naïeve stijl afgebeeld en grotendeels over twee pagina's verdeeld. De illustraties sluiten goed aan bij de tekst en tonen extra details die soms uit de verhalen zijn weggelaten. Bij het verhaal van Noach zie je bijvoorbeeld op de afbeelding wat er gebeurt in de ark met daarbij in losse tekeningen de dingen, personen, dieren en geluiden, voorzien van hun benaming. Het zal kleine kinderen met een protestants-christelijke achtergrond stimuleren om te kijken, te wijzen en te associëren. Vooral om samen in te lezen, ook vanwege het redelijk zware gewicht voor de kleinsten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086010998

Titel Wijs maar aan Bijbel
Auteur Christina Goodings
Secundaire auteur Nelleke Scherpbier ; Annabel Hudson
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Benjamin, cop. 2012
Overige gegevens 223 p - ill - 22 cm
Annotatie In licentie uitg. door Kwintessens - Vert. van: My look and point Bible. - Oxford : Lion Hudson, 2011
ISBN 9789086010998
PPN 341147192
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen