Je eerste kerstfeest
Boek

Je eerste kerstfeest (cop. 2012)/ [geschreven door Christina Goodings, geïll. door Stephen Barker ; vert. uit het Engels door Renske Huisman]

Zeer eenvoudige weergave van het kerstverhaal. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

In dit vierkante prentenboekje met tien hardkartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken wordt het kerstverhaal verteld. Op een mooie effen geschilderde ondergrond in rood, geel, blauw en groen staan de figuren rondom de geboorte van Jezus in contrasterende kleuren afgebeeld. Herkenbare simpele tekeningen met een enkel detail van o.a. Maria en Jozef, de ezel, de herders en Bethlehem. De tekst vertelt het verhaal in een paar vetgedrukte kleine zinnen, verdeeld over twee bladzijden. Ze zijn afgedrukt boven of onder aan de bladzijde. Bedoeld voor peuters uit een (protestants-) christelijk milieu, als kennismaking met de Bijbel. Gezien de uitvoering in hardkarton en de summiere tekst denk je al snel aan de doelgroep peuters. Maar voor het begrijpen van de context en het gebruik van woorden als herbergier en engel, zullen ze toch wat ouder moeten zijn. In dezelfde opzet verscheen de uitgave 'Je eerste gebeden'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033883989

Titel Je eerste kerstfeest
Auteur Christina Goodings
Secundaire auteur Stephen Barker ; Renske Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, cop. 2012
Overige gegevens [12] p - ill - 14×14 cm
Annotatie Vert. van Baby's first Christmas. - Oxford : Lion Hudson, cop. 2011
ISBN 9789033883989
PPN 343807998
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen