De grote konijnenreddingsactie
Boek

De grote konijnenreddingsactie (cop. 2012)/ Katie Davies, met ill. van Hannah Shaw ; [vert. uit het Engels: Janneke Blankevoort]

Anna (ik-figuur) maakt zich zorgen om buurjongen Job. Hij woont nu bij zijn vader en zijn konijn is alleen achtergebleven. Anna bedenkt een plan om ze weer bij elkaar te brengen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Als Job-van-een-paar-huizen-verderop bij zijn vader gaat wonen, besluiten Anna (ik-figuur) en haar vriendin Suzanne voor het konijn te zorgen. Ze verzamelen groen om hem te voeren. Helaas wordt het konijn doodziek en besluiten ze midden in de nacht om Job te waarschuwen. Op de pagina's is een ringband gedrukt. Dit wekt de suggestie dat het verhaal door de 9-jarige Anna is opgeschreven. Samen met haar vriendin verzint ze steeds superspannende dingen, die dan weer door Anna's moeder worden verboden, omdat ze niet zonder gevaar zijn. De meiden hebben een grote fantasie en houden elkaar via hun walkie talkies op de hoogte van hun plannen. Ondanks hun goede bedoelingen wordt het konijn steeds zieker. Daarom kiezen zij voor een noodoplossing. Tussen de tekst staan veel kleine zwart-wittekeningetjes en lijstjes van Anna als illustratie van hun soms ingewikkelde avontuurtjes. Eerder verscheen over Anna 'De grote hamster massamoord'*. Een vermakelijk relaas over een paar leuke kinderen die vol spannende ideeën zitten, maar nog niet helemaal de consequenties van hun gedrag kunnen overzien. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025752859

Titel De grote konijnenreddingsactie
Uniforme titel De grote konijnen reddingsactie
Auteur Katie Davies
Secundaire auteur Hannah Shaw ; Janneke Blankevoort
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2012
Overige gegevens 196 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: The great rabbit rescue. - London : Simon & Schuster, 2010
ISBN 9789025752859
PPN 343373181
Genre detectiveroman - dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren ; Echtscheiding
Taal Nederlands