De onafwendbare dageraad
Boek

De onafwendbare dageraad roman (2012)/ Francine Rivers, [vert. uit het Engels Hans van den Broek ... et al.]

Een succesvolle gladiator in Rome aan het begin van de jaartelling ontdekt dat zijn doodgewaande zoontje nog leeft en geadopteerd is door een jonge christelijke weduwe.

Recensie

Atretes is een Germaanse gevangene van de Romeinen, die aan het begin van onze jaartelling door zijn grote succes als gladiator vrij man is geworden. Hij trekt zich terug in zijn landhuis bij Rome, waar hij hoort dat zijn doodgewaande zoontje leeft. Hij is geadopteerd door een jonge christelijke weduwe, die zielsveel van het kind houdt. Atretes wil haar de baby afnemen, maar ervaart dat hij deze niet kan scheiden van de adoptiefmoeder. Als hij mede door de baby in de problemen dreigt te komen en Rome wil verlaten, neemt hij daarom Rizpah mee. Op de moeilijke reis naar Germania gebeurt het onvermijdelijke: Atretes gaat zo veel van Rizpah houden dat hij met haar trouwt, vindt het geloof in God en toont zich na beproevingen een waar christen. Meer nog dan in de twee voorafgaande romans van de Amerikaanse auteur 'Een stem in de wind' en 'Een echo in de duisternis'* staat hier de boodschap dat hoe zondig men is, men weer een heel mens wordt door geloof in God, centraal. Hoewel vlot verteld en geschreven staan de gebeurtenissen en de karaktertekening en -ontwikkeling duidelijk in dienst van deze boodschap. De vertaling is goed. Zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029720311

Titel De onafwendbare dageraad : roman
Auteur Francine Rivers
Secundaire auteur Hans van den Broek
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, 2012
Overige gegevens 543 p - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Kampen : Voorhoeve, cop. 1998 - Vert. van: As sure as the dawn. - Carol Stream, Ill. : Tyndale House, cop. 1995 - Vervolg op: Een echo in de duisternis
ISBN 9789029720311
PPN 340396024
Genre historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Romeinse Rijk
Taal Nederlands