Het verhaal van mijn zelfmoord en hoe ik de angsten en depressies overwon
Boek

Het verhaal van mijn zelfmoord en hoe ik de angsten en depressies overwon (cop. 2012)/ Viktor Staudt, [tekstred. Rita Jager]

Autobiografie van een borderlinepatiënt die na een mislukte zelfmoordpoging moet leren leven met zijn nieuwe beperkingen.

Aanwezigheid

Recensie

Viktor Staudt (1969) vertelt hier zijn levensverhaal. Hoewel hij op het eerste gezicht goed functioneert, belemmeren de hevige angstaanvallen en depressies waaraan hij sinds lange tijd lijdt, hem steeds meer in zijn dagelijks functioneren en in zijn sociale contacten. Wanneer zijn symptomen pas veel later worden herkend als die van een borderline persoonlijkheidsstoornis, is het al te laat en heeft Viktor een mislukte zelfmoordpoging achter de rug die hem zijn beide benen kost. De daarop volgende jaren moet hij leren leven met dit verlies en, geholpen door therapie en medicatie, een nieuw leven opbouwen met zijn beperkingen. Een aangrijpend verhaal van binnen uit voor mensen die lijden aan deze problematiek en voor hun naasten, maar zeker ook interessant voor hulpverleners en medische professionals. Bovendien een belangrijk boek, zoals psychiater Bram Bakker in zijn voorwoord stelt 'omdat zelfmoord in principe vermijdbaar is en de klachten die iemand ertoe aanzetten dikwijls goed behandelbaar zijn'.

Specificaties

Nederlands | 9789046814222

Titel Het verhaal van mijn zelfmoord en hoe ik de angsten en depressies overwon
Auteur Viktor Staudt
Secundaire auteur Rita Jager
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2012
Overige gegevens 224 p - portr - 21 cm
ISBN 9789046814222
PPN 343718049
Rubriekscode 606.329
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfmoordpoging
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Borderline-syndroom